Bozok Üniversitesi

BOZOK AKADEMİ ÇEVRİMİÇİ DERS PLATFORMU TANITILDI

Üniversitemiz Uzaktan Öğretim ve Uygulama Araştırma Merkezi tarafından uygulamaya konulan Kitlesel Açık Çevrimiçi Ders platformu olan “Bozok Akademi Çevrimiçi Ders Platformu” düzenlenen toplantıyla tanıtıldı.

BOZOK AKADEMİ ÇEVRİMİÇİ DERS PLATFORMU TANITILDI

Üniversitemiz Uzaktan Öğretim ve Uygulama Araştırma Merkezi tarafından uygulamaya konulan Kitlesel Açık Çevrimiçi Ders platformu olan “Bozok Akademi Çevrimiçi Ders Platformu” düzenlenen toplantıyla tanıtıldı.

Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen tanıtım toplantısına Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karadağ, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şenol Akın, Prof. Dr. Güngör Yılmaz, Prof. Dr. Yücel Güney, Üniversitemiz Genel Sekreteri Prof. Dr. Uğur Kölemen, fakülte dekanları, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yücel Güney yaptığı sunumda “Bozok Akademi Nedir?” “Neden önemlidir?” “Bu platformun sağladığı kazanımlar nelerdir?” gibi akıllara takılan soruları Dünyadan ve Türkiye’den örneklerle cevaplandırdı.

Bozok Akademi’nın, isteyen herkese nitelikli öğrenme imkânı sunmayı amaçlayan Kitlesel Açık Çevrimiçi Ders (KAÇD) platformu olduğunu belirten Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Güney, herhangi bir ön koşul olmaksızın herkesin bu platformdaki çevrimiçi ücretsiz derslere katılarak bilgi, beceri ve tutum kazanabileceğinin altını çizdi.

Bozok Akademi’nın farklı alanlarda açılan derslerle isteyen herkese açık ve esnek bir öğrenme olanağı sunduğuna vurgu yapan Prof. Dr. Güney, bu platformla önceliklerinin yaşam boyu öğrenme süreçlerinin desteklenmesi olduğunu söyledi. Güney konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bozok Akademi eğitimde açıklık anlayışı destekler. Katılımcıların öğrenme ortamına erişebilmesi için gerekli olan tek şart internet erişimlerinin olmasıdır. Bu sayede herkes için erişilebilir bir öğrenme ortamının oluşmasına fırsat tanır.”

Bozok Akademi çalışmalarından da bahseden Prof. Dr. Güney, Bozok Akademi Çevrimiçi Ders Platformuna ilişkin yönerge hazırlayarak ders komisyonunu oluşturduklarına değinerek bu yeni platformun resmi web sayfasını hazırlayarak BOYSİS alt yapısına uyumlu bir sisteme dönüştürdüklerini belirtti.

Bozok Akademi Ders Komisyonu tarafından farklı disiplinlerde 80 adet dersin açılması uygun bulunduğuna değinen Prof. Dr. Güney, ilk eğitim dönemi için 60 adet aktif dersin sisteme tanımlandığını söyledi.

Uzaktan Eğitim sürecinde Üniversite olarak büyük başarılara imza attıklarını ve Bozok Akademi’nında bu sürecin devamı ve büyük bir çalışma olduğu belirten Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karadağ, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Üniversite olarak salgın sonrasında uzaktan eğitim süreçlerine 23 Mart’ta başladığımızda aktif olmayan bir Uzaktan Eğitim Merkezimiz vardı ve çok eksiğimiz vardı. Alt yapımız zayıftı. Biz kararımızı alıp, beş gün içerisinde uzaktan eğitime başladık. Genç, dinamik, ne yaptığını bilen ve alanında tecrübeli arkadaşlarımız tarafından bir sistem kuruldu. Bu sistemin adı BOYSİS’ti. BOYSİS yönetim sistemimiz ve buna birleşik olarak mobil sistemimiz alanında büyük bir çığır açtı. Çünkü Türkiye’de kendi yönetim sistemini kurmuş, buna bütünleşik mobil uygulama oluşturmuş sayısı çok az üniversitemiz vardı. Bu alanda önemli bir başarı hikâyesi yazarken öte yandan Akdemiyaya en güçlü şekilde nasıl hitap edebilirizin üzerinde duruldu. Arkadaşlarımız, akademisyenlerimizle birlikte Bozok Akademi Çevrimiçi Ders Platformu adı altında akademiye güçlü bir şekilde hitap eden bir platform hazırlığı yaptılar.”

“Nihayet bugün Bozok Akademi’nın tanıtım toplantısı için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Bu platformun hayata geçmesinde Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Yücel Güney başta olmak üzere çalışmada emeği olan tüm arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Biz Bozok Akademiyı bugün burada konuşuyorsak bunun tanıtımını yapıyorsak ve aynı zamanda Yozgat Bozok Üniversitesi’nde uzaktan eğitim öğretim süreçlerinin yönetilmesini değil Türkiye akademyasına, üniversitelerine uzaktan eğitim süreçlerine çok önemli katkı sunacak bir platformu da konuşmuş oluyoruz. Çalışmanın neticelenmesinde özellikle Meslek Yüksekokullarında çalışan hocalarıma teşekkür etmek istiyorum. Bozok Akademiyi baktığımızda ders içeriklerinin hemen hemen tamamı Meslek Yüksekokulunda görev yapan öğretim elemanlarımız tarafından oluşturuldu. Birlikte ve kararlılıkla yürüttüğümüz bu çalışmalar devam edecektir. Bizim tek hedefimiz var. O da Yozgat Bozok Üniversitesi’ni saygın, örnek alınan ve örnek gösterilen ve yaptıklarıyla, uygulamalarıyla marka bir üniversite haline getirmek. Bunu da başardık diye düşünüyorum. Gerek Bozok Akademi, gerekse bu süreçte yapılan tüm ilerleme ve gelişmeler bu üniversitenin medarı iftiharı ve gururudur.”

Toplantı Bozok Akademi Çevrimiçi Ders Platformuna yönelik soru, talep ve önerilerin dinlenmesinin ardından sona erdi.

23.03.2022 18:17