Yozgat Bozok Üniversitesi

DUYURULAR

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Dönem İçi Değerlendirmeleri ve Sınav Takvimleri

Yükseköğretim Kurumlarında Uzaktan Öğretime İlişkin Usul ve Esaslar 12. Madde hükümleri, Yükseköğretim Kurulu kararları ve üniversitemiz senatosu kararları çerçevesinde Üniversitemiz uzaktan öğretim ön lisans programları 2022-2023 Bahar Dönemi dönem içi ve yıl sonu değerlendirme usulleri, sınav takvimi ile ders değerlendirme etkinlikleri ve genel değerlendirme ağırlık oranları aşağıdaki gibidir.

Dersin Değerlendirilmesi ve Takvim

Madde 1- Dersin değerlendirmesi dönem içi değerlendirme, final ve bütünleme sınavları ile yapılacaktır.

Madde 2- Dönem içi sınavlar çevrim içi, final, bütünleme ve tek ders sınavları yüz yüze uygulanacaktır.  

Madde 3- Dönem içi değerlendirme sınavı ile final ve bütünleme sınavları aşağıda yer alan tarihlerde uygulanacaktır. 

Dönem İçi Değerlendirme Sınavı

08 – 14 Mayıs 2023

Final Sınavları

10-11 Haziran 2023

Bütünleme Sınavları

13-14 Haziran 2023

Tek Ders Sınavları

16 Haziran 2023

Dönem içi Değerlendirmeler

Madde 4- Dönem içi değerlendirmeler süreç değerlendirmesi yöntemi kullanılarak yapılacaktır. 3 etkinliğin ağırlıklı ortalaması alınarak ulaşılacak dönem içi değerlendirme notu için bir sınav yapılacak, diğer iki etkinlik dersi yürüten öğretim elemanının belirleyeceği değerlendirme yöntemi (Forum, ödev, sözlü sınav, uygulama raporu, H5P, vb.) ile yapılacaktır. 

Madde 5- Dönem içi değerlendirme kapsamında yapılacak ara sınav çevrimiçi uygulanacaktır. Dönem içi sınavların yürütülmesinde aşağıdaki usuller uygulanacaktır.

  1. Dönem içi değerlendirme sınavları madde 3’de belirtilen tarihler arasında ilgili ders içerisinde ya da öğretim elemanının belirleyip en geç bir hafta önce öğrencilere duyurduğu bir tarihte yapılacaktır.
  2. Yapılacak sınav çoktan seçmeli ya da açık uçlu sorulardan oluşabilir. Sınav uygulamasında uzaktan gözetim (kameralı güvenli sınav) yapılması kararı ilgili dersin öğretim elemanındadır. 
  3. Uygulanacak çevrimiçi sınavlarda uzaktan gözetim kullanılmaması durumunda sorular, sorulacak soru sayısının en az dört katı soru bulunan soru havuzlarından alınacak ve Hazırlanacak soru havuzları kolay, orta, zor soru kategorilerinden oluşacaktır. Açık uçlu sorularda rubrik değerlendirme yapılacaktır. 
  4. Sınav süresi dersin yürütücü öğretim elemanı tarafından soruların tamamının cevaplanmasına olanak verecek biçimde belirlenebilir.
  5. Uzaktan gözetimli yapılan sınavlarda Kameralı Güvenli Sınav Uygulama Kılavuzu ve Uzaktan Öğretim Programları Çevrimiçi Gözetimli Sınavlar Uygulama Kılavuzu’nda yer alan usul ve esaslar uygulanacaktır. 

Madde 6- Dönem içi değerlendirmelerde kullanılacak diğer iki etkinlik ve dönem içi değerlendirme ağırlıkları aşağıda yer aldığı şekliyle uygulanacaktır.

Final, Bütünleme ve Tek Ders Sınavları

Madde 7- Final, bütünleme ve tek ders sınavları akademik takvimde belirtilen tarihlerde yüz yüze uygulanacaktır. Final, bütünleme ve tek ders sınavlarının tarih ve uygulamasında senato kararı ile değişiklik yapılabilir.  

 


Uzaktan Öğretim Programları Dönem içi Gözetimli Sınavlar Uygulama Kılavuzu (Öğretim Elemanları için)

Uzaktan Öğretim Programları Dönem içi Gözetimli Sınavlar Uygulama Kılavuzu (Öğrenciler için)

Google Meet ile Kameralı Güvenli Sınav Uygulaması Öğrenci Kılavuzu

Google Meet ile Kameralı Güvenli Sınav Uygulaması Öğrenci Kılavuzu

 

 

 

 

8.05.2023 12:13