Yozgat Bozok Üniversitesi

DUYURULAR

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Önlisans Programlarımız Özel Koşullar Broşürü


2022-2023 Eğitim Öğretim Yılında üniversitemiz uzaktan öğretim ön lisans programlarını tercih edecek adaylar için uzaktan öğretim tanıtım ve özel koşullar broşürüne ulaşmak için

tıklayınız...


SIKÇA SORULAN SORULAR


UZAKTAN EĞİTİM PROGRAMLARI DİPLOMALARINDA “UZAKTAN EĞİTİM” İBARESİ YER ALIR MI?
YÖK Genel Kurulu'nun 30.03.2017 tarihli Genel Kurul Kararı uyarınca " uzaktan eğitim programlarında düzenlenecek olan diplomalarda uzaktan eğitim ibaresinin yer alması" zorunlu hale getirilmiştir.

DERSLER NASIL İŞLENİYOR?

Uzaktan öğretim programlarında dersler üniversitemiz uzaktan öğrenim bilgi sistemi olan BOYSİS üzerinden çevrimiçi senkron olarak işlenmektedir.
Üniversitemize kayıt yaptırdıktan sonra sizin için tanımlanacak kullanıcı adınız ve şifreniz ile BOYSİS’e giriş yaparak canlı derslere katılabilir, tamamlanmış dersleri tekrar izleyebilir, diğer ders 
etkinliklerine (Forum, Soru-Cevap, Bağlantılar vb.) katılabilirsiniz.
Canlı derslerin yanı sıra ders etkinlikleri ile konuları kavramak için çeşitli ders etkinliklerinden 
yaralanabilirsiniz. Dersin yürütücü öğretim elemanı ile mesaj yoluyla doğrudan iletişime geçebilirsiniz. Ders notları ve materyallerine ulaşabilirsiniz.

DERSLERE VE SINAVLARA KATILIM İÇİN HANGİ DONANIMLARA SAHİP OLMALIYIM? 

Üniversitemiz uzaktan öğretim programlarında derslere katılım, ders notu ve materyallerine ulaşım ve sınavlara katılım için kişisel kameralı bilgisayara sahip olmanız gerekmektedir. Ders, sınav ve etkinliklere katılım için internet bağlantınız olası gerekmektedir. Ders ve sınavlarda yaşanacak bilgisayar ya da internet sağlayıcısından kaynaklı sorunlardan üniversitemiz sorumlu değildir.

YÜZYÜZE DERS VAR MIDIR?

Derslerin uygulama gerektiren faaliyetleri her dönemin başında web sitesi ve ilgili dersin izlencesinde öğrencilere duyurulur. Derslerin uygulama faaliyetleri gerektiren etkinlikleri BOYSİS üzerinden ve yüz yüze hibrit olarak yapılmaktadır.
Geçerli mazereti olan öğrencilerimiz, uygulamalı 
derslerin yüz yüze faaliyet gerektiren kısımlarına öğrenim çıktı ve kazanımlarını karşılamak ve iş yükünü doldurmak koşuluyla proje ve proje sunumu şeklinde yüz yüze derslere eş zamanlı şekilde uygulama faaliyetlerini tamamlayabilmektedir. Uygulama gerektiren faaliyetlerin toplam süresinin %80’ine ilan edilen gün ve saatte yüz yüze ya da çevrimiçi katılım zorunludur.
Uygulama faaliyetlerine katılımda kamera açılması gerekebilecektir. Bu yüzden öğrencilerin derse kamera ile katılım yapacağı ortamı önceden ayarlamaları ge
rekmektedir.

ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME NASIL YAPILMAKTADIR?
Üniversitemiz uzaktan öğretim programlarında ölçme ve değerlendirme 2 adet dönem içi değerlendirme ve 1 adet final sınavı ile yapılmaktadır.
Dönem içi sınavlar BOYSİS üzerinden uzaktan ve 
çevrimiçi yapılmaktadır.
Final sınavı, BOYSİS üzerinden çevrimiçi ve gözetimli olarak yapılmaktadır. Öğrencilerin final sınavına kişisel kameralı bilgisayarlarından kamera açarak 
girmesi zorunludur.
Dönem içi değerlendirme için geçerli mazeret ile başvuru yapan ve mazeretleri kabul edilen öğrenciler, mazeret sınavlarına girebilmektedir. Çevrim içi sınav dışında ödev, proje vb. tekniklerle değerlendirme yapılabilir. Ders değerlendirmesinin nasıl yapılacağı dönem başında web sitesi ve ders sayfasında duyurulur.

STAJ ZORUNLULUĞU VAR MIDIR?

Uzaktan öğretim programlarımızın müfredatlarında zorunlu ders olarak staj bulunmaktadır. Öğrencilerimizin eğitim programlarını tamamlayarak diploma almayı hak kazanabilmesi için stajlarını tamamlamaları gerekmektedir. Daha önce başka bir yükseköğretim kurumunda aynı içerikli staj yapıp tamamlamış ya da eğitim programı ile aynı iş kolunda çalışan öğrenciler staj muafiyeti başvurusu yapabilir. Değerlendirme sonunda başvurusu kabul edilen öğrenciler staj muafiyetini hak kazanır.

DERSLERE DEVAM ZORUNLULUĞU VAR MIDIR?

Uzaktan öğretim programlarında canlı derslere katılım zorunlu değildir. Ancak dönem başında ilan edilen uygulama gerektiren derslere %80 oranında katılım zorunludur.

DERS MUAFİYETİ HAKKI VAR MIDIR?

Öğrencilerimizin daha önce bir yüksek öğretim kurumunda aldığı ve başarılı olduğu derslerden muafiyet hakkı bulunmaktadır.
Muafiyet almak için eğitim programına kaydolduğu dönem yapılan muafiyet başvuruları duyurusuna istenilen belgeler ile başvuru yapması 
gerekmektedir.
Eğitim programına ilk kaydın yapıldığı dönemin dışında yapılan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.

 

28.07.2022 13:00