Yozgat Bozok Üniversitesi

DUYURULAR

2024-2025 Akademik Yılı Güz Dönemi Kayıt Yenileme ve Kesin Kayıtlanma Duyurusu


2024-2025 Akademik Yılı Güz Dönemi

Kayıt Yenileme ve Kesin Kayıtlanma Duyurusu


  1. Öğrencilerimiz ders kayıtlanma/kayıt yenileme işlemlerini öğrenci bilgi sistemi (OBS) üzerinden online olarak 11 Eylül 2024 Çarşamba – 15 Eylül 2024 Pazar günleri arasında yapabileceklerdir.
  2. Öğrencilerimizin öncelikle  katkı payı tutarlarını ödemeleri gerekmektedir.
  3. Ödemelerini yapmayan öğrencilerimiz ders kayıtlarını yapamayacaklardır. 
  4. Öğrenciler belirlenen katkı payı/öğrenim ücretini 9 Eylül 2024 Pazartesi – 15 Eylül 2024 Pazar günleri arasında herhangi bir Halkbank Şubelerinden/ATM’lerinden/Mobil Şubeden öğrenci numaraları ile ödeyebilirler. 
  5. Birinci sınıf öğrencileri, açılan tüm dersleri, diğer öğrenciler ise öncelikli olarak başarısız oldukları veya daha önce almaları gerekip de alamadıkları dersleri almak zorundadırlar.
  6. Birinci Sınıf Öğrencilerimizin dönem zorunlu dersleri OBS üzerinden tanımlanmıştır. Kayıt haftasında OBS’ye giriş yaparak eğer varsa seçmeli derslerini de ekleyerek “danışman onayına gönder” butonuna tıklamaları yeterli olacaktır.
  7. Öğrenciler, azami ders yükü sınırı içinde kalmak koşuluyla ilk kez aldıkları dersleri, kayıt yenileme süresi içinde değiştirebilir, sildirebilir veya yeni ders alabilirler.
  8. Akademik Danışman, onayına gönderilen dersleri onaylama, silme veya ekleme yapabilir.
  9. Belirlenen katkı payı/öğrenim ücretini borcunu ödemesine rağmen danışmanına kesin kaydını yaptırmayan öğrencilerin kayıtları tamamlanmamış sayılacaktır ve bu durumda olanlara katkı payı/öğrenim ücreti iadesi yapılmayacaktır.
  10. Belirlenen süreler içerisinde ders kaydını yapmayan, katkı payı/öğrenim ücretiniyatırmayan ve kesin kayıt işlemini yaptırmayan öğrenciler o yarıyıl derslere devam edemez, sınavlara giremez ve öğrencilik haklarından yararlanamazlar.
  11. Şifre belirleme işlemleri ile ilgili videolara https://youtu.be/pnpR3WrlRpA adresinden ulaşabilirsiniz.

KAYIT TARİHLERİ: 11 EYLÜL - 15 EYLÜL 2024

HARÇ ÜCRETİ: 1664,50 TL


 

6.09.2024 13:47