Bozok Üniversitesi

BOZOK ÜNİVERSİTESİ

ÜNİVERSİTEMİZDE NEVRUZ BAYRAMI COŞKU İLE KUTLANDI

Baharın başladığı, doğanın uyandığı gün olarak kabul edilen "21 Mart Nevruz Bayramı" Yozgat Bozok Üniversitesi ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü organizasyonu ile düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

ÜNİVERSİTEMİZDE NEVRUZ BAYRAMI COŞKU İLE KUTLANDI

Baharın başladığı, doğanın uyandığı gün olarak kabul edilen "21 Mart Nevruz Bayramı" Yozgat Bozok Üniversitesi ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü organizasyonu ile düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Üniversitemiz Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkezi önünde yapılan etkinliğe, Yozgat Valisi Ziya Polat, Yozgat Belediye Başkan Yardımcısı Murat Tanışman, Yozgat İl Jandarma Alay Komutanı Halil Başer, Yozgat İl Emniyet Müdürü Murat Esertürk, Yozgat Polis Eğitim Merkezi Müdürü Zafer Kişi,  Rektör Vekilimiz Prof. Dr. Güngör Yılmaz, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Şenol Akın, Prof. Dr. Yücel Güney, Genel Sekterimiz Prof. Dr. Uğur Kölemen, Yozgat İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Çiftçi, fakülte dekanları, öğretim üyeleri, siyasi parti ve sivil toplum örgüt temsilcileri ve çok sayıda öğrenci katıldı. 

Rektör Vekilimiz  Prof. Dr. Güngör Yılmaz, Nevruz’un Türk kültüründe Orta Asya’dan, Balkan coğrafyasına kadar uzun yıllardır kutlanan bir bayram olduğunu belirterek bütün dünyada Nevruz Bayramı olarak kutlanan 21 Mart tarihinin UNESCO tarafından İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Miras Temsilî Listesi'ne dâhil edildiğini söyledi.

Rektör Vekili Prof. Dr. Yılmaz konuşmasının devamında: “Bugün umutların yeşereceği bir gün. Vejetasyonun uyanmasıyla birlikte bolluk ve bereket içinde yaşanması inancıyla gerçekleştirilen Nevruz Bayramı, aynı zamanda sosyal birliktelikleri de güçlendirerek kişiler ve toplumlar arasında aidiyet duygusunu arttırmaktadır. Baharın başlangıcı olarak yeniden doğuşu simgeleyen Nevruz, geleceğe dair umut, arzu ve temennileri de içinde barındırmaktadır” ifadelerini kullandı.

Yarınlarımız ve baharımız sevgili gençleri bir arada görmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Yozgat Valisi Ziya Polat, Nevruz'un Türklerin en eski  ve öz bayramı olduğunu söyledi. Vali Polat konuşmasında: "Yeni güne hep beraber  girmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Baharın gelişinin bereketini hep birlikte kutluyoruz. Cemre toprağın altından filizlenerek çiçek ve ürün olarak, Yiğitler şehri Yozgat’a bereket olarak  yansıyacaktır" dedi.

Konuşmasının sonunda üniversite gençliğine seslenen Vali Polat: "Bu memlekete bereket getirecek güzellikler katacak, muasır medeniyetler seviyesine çıkaracak olan, baharımız, güneşimiz siz değerli öğrencilerimizsiniz. Yolunuz bahtınız açık olsun. Nevruz Bayramımız hayırlı ve uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

Açılış konuşmalarının ardından program, yumurta tokuşturma yarışmaları, manilerin okunması, halk oyunları gösterisi ve mini konser ile devam etti. Yozgat Valisi ve beraberindeki protokol üyeleri tarafından demir dövülerek, Nevruz Ateşi yakıldı. Ateşin yakılmasının ardından katılımcılar yanan ateşin üzerinden atlayarak Nevruz coşkusuna ortak oldular.

23.03.2022 18:16